Sajam dote i radova vridnih ruku žena Cetinskog kraja

Zadruga 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja' nastavlja sa organizacijom zanimljivih manifestacija. U sklopu blagdana Velike Gospe od 13. do 15. kolovoza kod spomenika fra Pavlu Vučkoviću odražat će 'Sajam dote i radova vridnih ruku žena Cetinskog kraja'.

Pored promotivne i prodajne komponente sajam će imati i edukativni karakter. Tako će se na sajmu prezentirati izrada dote – vezenje, kukičanje, spremanje, šivanje narodnih nošnji, šivanje etno torbi, i tkanje. Posebno će se prezentirati dota za prvu bračnu noć.

Cilj sajma je na jednom mjestu okupiti sve proizvođače etno predmeta - rukotvorina, kod mladih parova popularizirati upotrebu autohtonih proizvoda i rukotvorina te pokazati vrijednost, funkcionalnost i ljepotu proizišlu iz baštine Cetinskog kraja. Organizatorice sajma ističu kako im je želja animirati što više žena iz Sinja i cijeloga Cetinskog kraja da se bave izradom autohtonih proizvoda, a Zadruga će ih pokušati približiti ciljanom tržištu.

U sklopu sajma održat će se i ocjenjivanje najljepše dote te nagradna igra sa zanimljivim prigodnim poklonima. Postavljanje izložbenog prostora bit će sutra od 10 do 12 sati.

Autor: Marija Maroš

Rubrika: