Izvedena "Opsada Sinja 1715."

Pred brojnom publikom sinoć je u Sinju po šesti put izvedena predstava 'Opsada Sinja 1715. godine'. Predstava je održana u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe', a u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja i Sinjskog pučkog kazališta.

Uprizorenje bitke iz 1715. godine počelo je na sinjskoj Pijaci, a zatim su se glumci i mnogobrojna publika preselili na tvrđavu Grad, na kojoj se i odvijala bitka za Sinj.

Tekst za predstavu 'Opsada Sinja' napisao je Sinjanin prof. Velimir Borković, a i ove godine režiju je potpisao Rade Perković. U ovogodišnjoj predstavi sudjelovao je šezdesetak glumaca i statista, članova Sinjskog pučkog kazališta, HGSS-a iz Splita, KUD Sinj i Dramski studio Ilirik iz Splita.
Važnije uloge igrali su fra Gabrijel Hrvatin Jurišić - fra Pavao Vučković, Željko Viculin - zapovjednik obrane Grada - Zorzi Baldi, Damir Alebić Žane - zapovjednik vojske Giovanni Manseca, Sašo Miletić - arambaša Mate Žanko, Lovrin Tomašević - Mate Grčić, Bože Pavić - don Ivan Grčić, Marko Duvnjak - Paša, Marija Cvrlje - Mara Bula, Bruno Barać - glasnik i uhoda, te Mario Bilandžić Điđi - zapovjednik Turske vojske.

Izvor: ferata.hr
 

Rubrika: