Imotski: "Noć muzeja" u Zavičajnom muzeju

Imoćani su se pridružili velikoj kulturnoj manifestaciji "Noć muzeja", jednom  nesvakidašnjom izložbom. Glavni akteri u Zavičajnom muzeju u petak na večer bila su djeca Dječjeg vrtića Imotski, koji su pokazali  brojnim posjetiteljima svoje stvaralaštvo-likovne radove te crteže i uratke od gline.
"Kroz igru i zabavu, na krilima mašte, kojom su istraživali mitologiju rimskih božanstava i njihovu ulogu u životu čovjeka, djeca su uistinu oduševila svojim radovima", izjavila je na otvaranju izložbe kustosica muzeja Snježana Tonković. Ugođaju izložbe, na kojoj su bili brojni roditelji, prosvjetni radnici te djelatnici vrtića, pridonijela je i grupa djece obučena u stare Rimske odore, koji su se prvi predstavili posjetiteljima.
Uspješna i dobro posjećena izložba je potvrdila da kulturni djelatnici grada Imotskog, koji su dobro plaćeni, sljedeće godine za organizaciju "Noći muzeja" trebaju uložiti više truda, pripremiti više izložbi, na više različitih lokacija, što bi ponukalo naše sugrađane na šetnju od jedne do druge izložbe. Također bi trebali službeno prijaviti cijeli projekt, a ne kao ove i posljednjih nekoliko godina ilegalno sudjelovati u njemu.
 

Rubrika: