Cest is d'Best

Na hrvatskim prostorima od samih početaka, posebno od primanja kršćanstva, narod je gradio, štitio i prenosio s koljena na koljeno kulturnu baštinu. Što je ostalo, kako vrednujemo svoje kulturno blago i na koji ga način promoviramo, posebno otkako je Hrvatska u EU? Gost je ravnatelj Kazališta "Komedija" Niko Pavlović.

Voditelj: Neno Kužina
Redatelj: Neven Mihael Dianežević
Producent: Zdravko Sandrin
Urednik: Neno KužinaDio emisije HTV-a Riječ i život: Vrednujemo li mozaično blago? emitirane 13. lipnja 2014. godine

Cijelu emisiju možete pogledati na adresi: http://www.hrt.hr/enz/rijec-i-zivot/Udruga pjevača gangaša "Radobilja Katuni Kreševo" i "HKUD Sv. Ana " iz BiH, Ljuti Dolac, Široki Brijeg

Zagreb, 8. lipnja 2014. - U sklopu drugog dana boravka u Zagrebu na festivalu Cest is d'Best Udruga pjevača gangaša "Radobilja Katuni Kreševo" i "HKUD Sv. Ana " iz BiH, Ljuti Dolac, Široki Brijeg prisustvovali su Sv. Misi u Zagrebačkoj katedrali koju je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački na kojoj se slavila svetkovina Sv. Duha i Međimursko prošćenje.

U ime domaćina svi su bili pozvani u park Opatovinu na zajedničko druženje gdje se moglo vidjeti svo bogastvo spajanjem hrvatskog sjevera i juga.

Prvi dan i drugi dan nastupa možete pogledati u FOTOGALERIJI

Ganga i bećarac ispred zagrebačke katedrale

Zagreb, 7. lipnja 2014. - Na prostoru Strossmayerovog šetališta, Trga bana Josipa Jelaćića, Trga Petra Preradovića, Zrinjevca, Arena Centra te Tkalčićeve, Gajeve i Bogovićeve ulice tijekom dana nastupili su u sklopu festivala Cest is d Best "Udruga pjevača gangaša Radobilja Katuni Kreševo" i "HKUD Sv. Ana "BiH, Ljuti Dolac, Široki Brijeg.

Prvi dan nastupa možete pogledati u FOTOGALERIJI i priloženom video-u.

 

 

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE

Na prostoru Strossmayerovog šetališta, Trga bana Josipa Jelaćića, Trga Petra Preradovića, Zrinjevca, Arena Centra te Tkalčićeve, Gajeve i Bogovićeve ulice program festivala počinje svaki dan od 11 sati ujutro, a traje do kasno u noć.

U sklopu festivala nastupit će "Udruga pjevača gangaša Radobilja Katuni Kreševo" i "HKUD Sv. Ana "BiH, Ljuti Dolac, Široki Brijegu u kategorija uličnih svirača i pjevača u subotu (7. lipnja) i nedjelju (8.lipnja). (Vidi program...)

Već za prvi dan festivala priređeno je oko sto sati programa, među kojima je i dvadesetak performerskih nastupa, plesni program Tango pod zvijezdama, likovne radionice i igraonice te nekoliko koncerata. Na Cvjetnom trgu od 21 sat nastupa novosadski bend "The Frajle", a potom na Jelačić placu virovitička rock grupa "Vatra". Idućih dana na Cestu će nastupiti Jura Stublić i Film, Zabranjeno pušenje, Picksiebneri, Mayales i drugi.

Rubrika: 

Stranice