Ivani se mogu prijaviti do 10. srpnja 2017. na 1000ivana.com – prijave još 3 dana

1000 Ivana

Udruga "Kupreški Kosci" Poziva vas na okupljanje 1000 Ivana u kupresu. Kuprešaci su za 30. srpnja ove godine najavili ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. Namjera im je tog dana, koji inače slave kao obiteljsku nedjelju i patrona svoje crkve, okupiti tisuću Ivana iz cijelog svijeta i oboriti globalni rekord s ljudima istog imena na jednom mjestu.

A zašto baš tisuću Ivana?

Odgovor se krije u staroj kupreškoj pjesmi "Vratit će se Ivan s tisuću momaka", koju je, miksajući je s onom "Čija je to livada", nadaleko proslavio Marko Perković Thompson. Naravno, on će za ovu priliku, kao i mnogo puta do sada, održati svoj koncert u Kupresu.

Zlu ne trebalo, izvan one ograde bit će još najmanje nekoliko desetaka, ako ne i stotina Ivana. Svi u misiji "Guinness mora pasti".

PRIJAVI SE na 1000Ivana.com

Vremena za prijavu je sve manje, a zna se da je Ivana u našim krajevima svakim danom sve više. Samo u Hrvatskoj junaka koji nose ime Ivan, prema popisu iz 2011. ima 130 828. Kada se okupe svi zainteresirani iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te dijaspore, bit će to jedinstveno iskustvo koje će se prepričavati i dugo nakon posljednje nedjelje u srpnju.

Okupljene Ivane i sve članove njihovih obitelji, kao i brojne hodočasnike i putnike namjernike, u sklopu dana Svete Obitelji na Kupresu očekuje cjelodnevno druženje uz brojne kulturno zabavne sadržaje. Ovaj povijesni trenutak ovjekovječit će se povijesnom fotografijom svih sudionika i brojnim koncertima najpopularnijih glazbenika,  uz pokušaj obaranja najpoznatijeg rekorda na svijetu,  čime se vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture.

Kuprešani će svojim gostima iz cijeloga svijeta kroz cjelodnevni program predstaviti tradicionalne aktivnoste, zanati i rukotvorine specifične za kupreški kraj, uz poznatu kuprešku gostoljubivost i srdačnost.

Lokacija održavanjana google maps

*

Rubrika: