5. susreti klapa "Pismo moja"

Već tradicionalno krajem travnja, imotska klapa Neviste i Kulturna udruga Pismo moja Imotski organiziraju u gradu Imotskom susret dalmatinskih klapa Pismo moja. Ovogodišnji susret, već 5. po redu, održat će se 20. travnja, a ugostit će klape srednje i južne Dalmacije kao i dalmatinskog zaleđa. Na susretu će nastupiti 11 klapa među kojima će imotsku publiku svojim izvedbama zabaviti i omiški laureati poput klapa Tragos, Vokalisti Salone, Tamarin, Puntari kao i klapa Fortuna, Podgora, Akuža, Basca, Sv. Mihovil, Biokovski Slavuji i organizatorice Susreta, klapa Neviste iz Imotskog.
Ovogodišnjim susretom klapa, klapa Neviste i Kulturna udruga Pismo mojaslave i mali jubilej postojanja i djelovanja na imotskom kulturnom polju. Slavljenje Dalmacije i njezinih kulturnih bogatstava započinje susretom klapa u petak, 20.travnja u 20 sati u gradskoj kino dvorani, a završava u srijedu, 25. travnja u 20 sati promocijom hvalevrijedne monografije Dalmacija – hrvatska ruža svjetova u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom.
Radi se o impozantnom djelu kojeg su punih 6 godina stvarala 53 autora. Promociju knjige i fotografija popratit će pisac Jakša Fiamengo te naš poznati fotograf Ivo Pervan. Cijeli događaj glazbeno će upotpuniti klapa Neviste te zatvoriti “pripovid o Dalmaciji”‘ koju ćemo kroz ovih 5 dana doživjeti zvukom, slikom i riječju.

PrilogVeličina
Image icon 5-susreti-klapa.jpg0 bajtova
Image icon susreti_klapa-01.jpg0 bajtova
Image icon Klapa_Neviste.jpg0 bajtova
Image icon Klapa_Neviste2.jpg0 bajtova
Image icon Klapa_Neviste3.jpg0 bajtova
Image icon Klapa_Neviste4.jpg0 bajtova
Rubrika: