Književna večer: fratar - fratru


Knjizevna večer povodom Dana Domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2009. godine u Cisti Velikoj - Zaselak Raiči. Književna večer: fratar - fratru fra Ante Čavka - fra Ivaranu Sarafinu Raiču

Književna večer posvećena fra Ivanu Serafinu Raiču u Cisti Velikoj U zaselku Raiči u Cisti Velikoj održana je 31. srpnja književna večer – sjećanje "Fratar – fratru", posvećena fra Ivanu Serafinu Raiču.

U večeri koju je fra Ante Čavka posvetio svom subratu sudjelovali su glumac Trpimir Jurkić, prvak HNK-a Split, Mladen Biočina i klapa Sveti Luka iz Otoka. Fra Serafina Raiča komunisti su pod lažnom optužbom zatvorili, mučili i strijeljali godine 1947. Večeras, na pragu fra Serafinova doma, molimo Velikoga da nas ne ostavi same. Ova večer, fra Serafinova večer, večer je pjesme, njegov povratak i usklik. Riječi koje smo čuli neka budu riječi pokoja i spokoja, nade koja ne da utrnuti čovjeka i vjere koja u dobru dovršava započeto, rekao je fra Ante.
Susret su priredili Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinsko-obrambenog rata - Ogranak Cista Velika, Klub Cista Velika i prijatelji iz Zagreba. Uz brojne domaćine i goste nazočili su domaći župnik don Danijel Guć, don Zdravko Vučak, don Pavao Medić i više služavki Malog Isusa. Na kraju susreta pokrenuta je inicijativa da se osnovnoj školi u tom mjestu da ime fra Serafina Raiča, mučenika iz Ciste Velike. (IKA)